ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕIA

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΘΕΣΙΣ» ιδρύθηκε το 2001,είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της γνωστής παράστασης «Άδεια Ποδηλάτου» (2001 - 2013) που παίχτηκε για πέντε θεατρικές σεζόν στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα από το 2001 έως σήμερα. Είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή των παραστάσεων «Ολοφέγγαρο» (2008, 2009, 2010), «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» (2009)», Χωρίς μουσική»(2011), «Ελα να παίξουμε»(2012 και 2013), «Φαίδρα»(2010,2011,2012,2013), «Βρεττάκος-Λουντέμης συνομιλούν» (2013) «Ιφιγένεια εν Ταύροις»(2013).

Η «Άδεια Ποδηλάτου» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Καφωδείον «ΕΝΑΛΛΑΞ» το 2001. Κατόπιν ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ξαναπαίχτηκε στην Αθήνα στις «ΧΟΡΟΡΟΕΣ» της Σοφίας Σπυράτου το 2004 και στο «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» της Άννας Βαγενά το 2005 και στο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» της Χ. Τράγκα το 2010.

Εδώ και δετατρία χρόνια η παράσταση δέχεται ενθουσιώδεις κριτικές από τον τύπο και το κοινό.

Έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ το 2009, στο Φεστιβάλ Υμηττού το 2007, στο Φεστιβάλ «ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΜΙΑΣ το 2005, επίσης στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ το 2005 και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ το 2006 καθώς και στο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο Αρσάκειο, το 2004.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν την ευαίσθητη, λιτή, κλασική πλέον παράσταση, από τις μακροβιότερες του θεατρικού χώρου, που το ιστορικό της κοσμούν πλήθος διθυραμβικών κριτικών, δημοσιευμάτων και δημόσιων επαίνων.

Η παράσταση «Ολοφέγγαρο» παρουσιάστηκε το 2008 και το 2009 στον ΔΙΟΜΗΔΕΙΟ ΚΗΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και το 2010 το θέατρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ,καθώς και στο φεστιβάλ «ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΜΙΑΣ.Είναι ένα κολάζ ποιητικών και θεατρικών κειμένων, συνδυασμένων με έντεχνα ελληνικά τραγούδια με κοινό τους θέμα της σαγήνη του σεληνόφωτος.

Το «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» είναι ο γνωστός μονόλογος του Γ. Ρίτσου προσαρμοσμένος σε δύο ηθοποιούς και σε έναν μουσικό επί σκηνής .Παρουσιάστηκε στο θέατρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» στις 26 Νοεμβρίου 2009.

«Χωρίς μουσική» είναι ένα έργο του Κώστα Γάκη το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «αθώο καμπαρέ» και μετά το πολύ  επιτυχημένο ανέβασμά του στην Αθήνα,η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΙΣ ανέλαβε να το περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


Το «Ελα να παίξουμε» είναι η τελευταία παραγωγή της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΙΣ .Παίχτηκε στο θέατρο ΑΡΓΩ(2012) και στο θέατρο ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝΤΕΧΝΩΝ(2013) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις για τη νέα θεατρική σεζόν.

Η μουσική παράσταση «Φαίδρα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στημουσική σκηνή ΦΑΙΔΡΑ (2010),κατόπιν  στο ΔΙΟΜΗΔΕΙΟ ΚΗΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (2011),στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (2012), στο θέατρο RIGIBLICK ,στη Ζυρίχη,Ελβετία (2013).

Το μουσικό-ποιητικό αναλόγιο «Βρεττάκος-Λουντέμης συνομιλούν» παρουσιάστηκε στο θέατρο BOULEVARD στη Ζυρίχη (2013).

Επιχειρούμε τώρα την παρουσίαση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις» σε θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας.


Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αναλάβουμε την ευθύνη περισσότερων και εξίσου επιτυχημένων έντιμων παραστάσεων, αλλά και μεγαλύτερων παραγωγών από άποψη αριθμού συντελεστών.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΙΣ σαν στόχο έχει να συμπεριλαμβάνει στο εκάστοτε δυναμικό της συνεργάτες από όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς και όχι μονο από το θεατρικό χώρο.

Γι αυτό και  κατά καιρούς συνεργάζεται με σπουδαίους εικαστικούς (Θανάσης Παναγιώτου,Άγγελος Παπαδημητρίου,Κλαίρ Μπραίσγουελ), μουσικούς (Τάσος Καρακατσάνης,Τάκης Μπαρμπέρης), λογοτέχνες (Ηρακλής Λογοθέτης,Αργύρης Σφουντούρης  κ.ά.)

Στόχος μας είναι οι εύστοχες θεατρικές επιλογές και από καλλιτεχνικής αλλά και από εμπορικής απόψεως και η σύνδεση του ονόματος της εταιρείας με σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα που να δικαιώνουν το λόγο του ανεβάσματός τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας αξιόλογης πολιτιστικής πραγματικότητας. Στις μέρες μας αυτό συνδέεται άμεσα αφενός με ένα είδος ρεπερτορίου που να προέρχεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι και να το σχολιάζει, αφετέρου την αισθητική της παράστασης δοσμένη με ιδιαίτερη ευαισθησία είτε μιλάμε για το εικαστικό είτε για το δραματουργικό της περιεχόμενο.


Ευχαριστώ θερμά,


Κερασία Ν. Σαμαρά

Τηλ.: +306932662722,email: info@kerasiasamara.gr
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ

Βρεττάκος –Λουντέμης συνομιλούν

News image

Φαίδρα

News image

Kάτω απ΄τον Ίσκιο του Βουνού

News image

Έλα να παίξουμε

News image

Ολοφέγγαρο

News image

Ιφιγένεια εν Ταύροις, του Ευριπίδη

News image

Αδύναμη Καρδια, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

News image
-
+
40